Ons verhaal

Altijd al verzot op honden .. Ik groeide op met een Sint Bernard in huis, en ging na school graag als vrijwilliger wandelen met de honden van het dierenasiel. In 2010 verhuisde ik naar Roeselare om mijn studies Agro- en Biotechnologie aan te vatten aan de Vives Hogeschool.

Tijdens mijn studies liep ik o.a. stage bij dierenarts Patricia Donck in Roeselare, en koos ik ervoor om mijn buitenlandse stage te lopen bij Spaanse Honden in Nood in Malaga, Spanje.
Ik werkte in 2014 mijn thesis af in Spanje over Leishmaniasis, een dodelijke parasitaire infectie bij honden. Aansluitend bleef ik nog werken bij de organisatie als dierenarts assistente in de kliniek daar ter plaatse.

Van daaruit adopteerde ik mijn eerste hond Chapy, al werd hij Chaplin genoemd door zijn zwarte snorretje. Chaplin was een Spaanse mastin en als leishmania patiënt kon ik hem gelukkig nog voor enkele mooie jaren een warme thuis geven. Sinds 2015 woonden wij terug in Roeselare. In 2018 moest ik hem helaas laten gaan na een terugval van zijn ziekte.

In dat zelfde jaar startte ik met een uitlaatdienst voor honden in Roeselare. Even later adopteerde ik Léon, ook een Spaanse mastin. De uitlaatdienst was al snel volzet en Léon had er zo heel wat hondenvrienden bij. In 2021 studeerde ik na een intensieve opleiding af bij de Vachtdokter als hondentrimmer. Opgeleid door Audrey Bonquet was ik helemaal klaar om te starten in mijn eigen salon.

Sinds de zomer van 2021 zijn wij verhuisd naar Ingelmunster en opende ik hier ook mijn eigen trimsalon. Uw hond wordt hier met de grootste zorg en liefde in de watten gelegd. Ook met continue bijscholing zijn wij altijd mee om uw hond op de best mogelijke manier te verzorgen, en u met raad en daad bij te staan.

Tot binnenkort!
Melanie